dijous, 1 de març del 2012

Òpera de Sidney

Imatge extreta de Wikipèdia

L’òpera de Sidney, és, per dir-ho d’alguna manera, l’obra mestra de l’arquitectura de finals del segle XX, ja que el seu disseny fa que sigui una icona reconeguda arreu del món. Tal com ens indica el nom, es troba a Sidney, Austràlia i va ser construïda entre l’any 1957 i el 1973, per l’arquitecte Jorn Utzon; que tenia la idea de destacar el seu potencial ubicant-la a la bellíssima zona del port. Ell va néixer a Copenhague, capital de Dinamarca, l’any 1918.

Aquesta és una imatge de quan l’òpera de Sidney estava en construcció.
Aquesta òpera, té 183 metres de llarg i, aproximadament uns 120 metres d’ample. M’agradaria afegir que aquesta construcció, és subjectada per uns pilars enfonsats uns vint – i – cinc metres sota el nivell del mar.

La seva estructura està composada per una mena de closques, podríem, fins i tot, dir que són semblants a petxines. Amb la imatge següent, es podrà veure com n’és d’impactant, i bonica la casa de l’òpera de Sidney.


La meva conclusió final és que aquesta obra d’arquitectura té molta relació amb el meu projecte de recerca, ja que no és només que estigui ubicada en mig del mar, sinó la seva estructura, que ens presenta formes ben inspirades amb el mar.

Idees extretes de la pàgina web oficial de l'Òpera de Sidney

1 comentari: